Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4, PSX-szel kapcsolatban

Lehet-e PSX-es játékokat futtatni PSP-n? Hogyan? Milyen FW kell hozzá?
Lehet. A PSX-es játékok futtatásához minimum 3.02 OE-B FW kell.

A meglévő PSX-es játékról kell készíteni egy iso-file (vmilyen iso-készítő alkalmazással, pl.: Alcohol 120%), majd a PSX2PSP v.071 program segítségével el kell készíteni a futtatható változatot (eboot.pbp file-formában).
A Mega-Pack-om tartalmazza ezt a programot is. Ahhoz, hogy az iso-ból eboot.pbp-t tudj csinálni, kell a HotShots2 Játék, átnevezve base.pbp-re. Ezt a base.pbp-t be kell tenni a PSX2PSP v.071 / Files mappájába.
Innen tudod letölteni a kellő game-et:

http://torrentspy.com/torrent/985028/Ho ... _Dark_Alex


/update: a base.pbp-nek van egy ún. "stripped" változata (kb. 1.5MB), logikailag tartalmazza a Hot Shots 2-t, fizikailag nincs benne. AutoPopstation4-hez mellékelve van/
Innen pedig a programot:

http://dl.qj.net/dl.php?fid=12095


Magyarított változat (thnx to Öregharcsa):

http://www.freeweb.hu/oregharcsa/PSX2PSP_HUN.rar


1, Először is az iso/pbp felirat alatt lévő mezőbe be kell töltened a PSX-játék iso/képfile/-ját.
2, Az Output PBP dir-nél ki kell/lehet választani az elkészítendő eboot.pbp file-t (PSP-számára futtatható file-forma).
3, A Preview gomb segítségével megtudod néznim, hogy hogyan is fog kinézni a PSP-den a játék ikonja [Icon image m.pont, használható file-formátum: .PNG], ikon mögött háttere [Background image, használható file-formátum: .PNG], ikon melletti szöveg (játékról kis információ képben) [Information image, használható file-formátum: .PNG], háttérzenéje [Background music, AT3 file-formátum szükséges]. Ha valamelyik nem tetszik, akkor az adott menüpontban ki tudod cserélni.
4, A Game Title-nél a játék PSP-n megjelenő nevét fogja kiírni, tehát ide lehetőleg a teljes nevét írd be (saját érdeked).
5, A Save Title-nél a PSP-n a játékmentéseknél megjelenő nevet adhatjuk meg.
6, PAL2NTSC-nél értelemszerűen, a PAL játékokat tudod NTSC-be átkódolni.
7, Ráböksz a Convert gombra és vársz míg megcsinálja az eboot.pbp-t.
8, Ha kész az iso-ból eboot.pbp-re átkonvertáld file-od, akkor tedd a PSP/GAME/ JÁTÉKNEVE (te adod meg) mappába. Ebbe a mappába be kell tenni még egy keys.bin-t file-t is (különben nem működik).
A hivatalos Sony 3.03-as FW-en is lehet futtatni PSX-es játékokat, DE:
- Minimális igény a PS3 megléte. Kizárólag azzal tudod letölteni az interneten - Sony webshopban - megvásárolt PSX játékot (a letöltött játékot rá kell másolni a PSP Memory Stickjére a PS3-mal, másolás után a Memory Sticket vissza kell rakni a PSP-be és már játszhatsz is vele). A PS3-mal átmásolt hivatalos PSX játékokat, még további 5 személlyel lehet megosztani.
Ez így szépen hangzik, de ez a szolgáltatás Európában nem elérhető. Hogy Magyarországon mikor lesz elérhető az egy újabb nagy kérdés.


5, Pluginek

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a plugineket? És hogy engedélyezzem őket?
A Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő SEPLUGINS mappájába kell rakni (ha nincs, létre kell hozni). Mivel ez csak a nagy általánosságra vonatkozik, ezért javaslom az adott plugin-hez tartozó readme-t is figyelmesen olvasd át.
Kiterjesztésük: .prx.
Ha a plugint a PSP XMB-jébe szeretnéd használni, akkor a SEPLUGINS mappában lévő vsh.txt file-ba kell beírni az elérési útját: pl.: ms0:/SEPLUGINS/mp3plugin.prx.
Ha több plugin-t szeretnél használni, akkor természetesen a vsh.txt/game.txt file-t bővíteni kell egy új sorral, az adott prx file nevével a fent leírt módon (elérési úttal együtt).
Ha a plugin-t (amennyiben azt a readme-ben is olvashattátok) játék közben is használható, akkor a SEPLUGINS/game.txt file-jába is be kell írni a prx file nevét, az elérési úttal együtt.
Engedélyezés menete 3.XX OE/M33 FW alatt: bekapcsolás közben tartsd nyomva a JOBB KAR-t. Így sikeresen eljutsz a Recovery menübe. Menj a plugins menüpontra. Ott meg fognak jelenni azok a pluginek, amelyeket vagy a vsh.txt-be v. a game.txt-be megadtál. Ahhoz, hogy engedélyezd az egyiket rá kell menni a nyilakkal és X-et nyomni rá [státusz Enabled-re módosul]. Ha ez kész. Menj vissza [Back menüpont], majd Exit menüpont, ezután restartol a PSP-d és az engedélyezett plugineket a readme-jükben megadott billentyűkombinációjuk szerint használni is tudod.
Lehetőség van a homebrew-k futtatásakor is pluginokat használni, ilyenkor a game150.txt-be kell írni az adott plugin elérési útját. (természetesen ezt a txt fájlt is a SEPLUGINS mappába kell tenni)
Lehetőség van a PSX játékok alatt is futtatni a pluginokat, a ilyenkor a pops.txt-be kell írni az adott plugin elérési útját. (természetesen ezt a txt fájlt is a SEPLUGINS mappába kell tenni)

Milyen pluginok vannak 3.90 M33-as CFW-re?
Egy pár kiegészítő program:
- Alternatív VSH-Menü 4.2 (a beépített vsh menü egy felturbózott változata, képkimentés funkcióval)
- HUD (akku időt, aktuális sebességet és akku %-ot mutatja ki, személyre szabható)
- CXMB 3.1 (módosított XMB témákat lehet vele futtatni memory stick-ről)
- Wallpaper Changer (Háttérképeket lehet vele változtatni (automatikusan) egy megadott időpontban v. naponta)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, mi van ha nem megfelelő plugint teszek rá?
Minél több plugint használsz egyszerre, annál nagyobb rá az esély, hogy a PSP kifagy, v. lelassul (csak csínján vele).
Lehetőleg csak az adott FW-re megírt plugint másold fel a PSP-dre. Ritka esetben, de előfordulhat, hogy egy adott plugin tönkreteheti a PSP-det (ezért kérlek előtte mindenképpen olvassatok utána (readme), hogy futtatható-e a letöltött plugin a ti PSP-tek FW-én v. sem) [nem ez a jellemző egyébként].
Ha mégis, tesztelés vágyból megpróbálnátok egy a FW-eteknek nem megfelelő plugint futtatni: a PSP-tek vagy kifagy a használatától v. nem fog működni a plugin. Ha kifagyna tőle (pl.: bootolás közben), akkor Recovery menübe menjetek be (előző válaszban olvasható hogyan) és tiltsátok [Disable] le a plugint. Majd töröljétek is le a Memory Stick-ről, ill. a vsh v. game.txt-tekből.

Hogyan tüntessem el a Corrupted ikonokat 3.XX/M33 OE FW alatt, amit a sok HomeBrew program "okoz"?
/Ha a recovery mappa s tartalma rajta van a Memory Sticken, akkor 1 db Corrupted ikont mindenképpen mutatni fog a PSP/
Recovery menübe menj be, majd az Advanced Optionsnál állítsd Enabled-re a Hide Corrupted icons-t. Exit, restart, voilá.

6, Netezés

WLAN Router összehangolása a PSP-vel, hogyan?
Itt a leírás:

http://em82.extra.hu/?p=18Hogyan lehet netezni a PSP-vel?
Min. 2.0 FW kell hozzá (ill. 333Mhz-en kell fusson a PSP (gyorsabb lesz)). Menete:
1. Először is utána kell nézni a neten hol vannak ingyenesen hozzáférhető (pl.: Mamut 1: T-Com, Árkád: T-Com földszinten). Hiába lesz ingyenes, sajna sok függ a jelerősségtől. Minél nagyobb, annál valószínűbb a sikeres netezés lehetősége ill. hiába ingyenes, ha van MAC-cím szűrés.
Itt egy pár link a Wi-Fi hotspotok kereséséhez:

http://www.huwico.hu/wifinode/listmap

 

http://www.hotspotter.hu/

 

http://www.pdamania.hu/services/hotspot ... o=Budapest2. Ha megvan a hely. Helyezd magad kényelembe s kapcsold be a PSP baloldalán lévő Wi-Fi-t. Majd menj a Settingsben a Network Settings-re (X-el lehet OK-zgatni), utána Infrastructure Mode => New Connection => Scan => Ezután feldobja a Wi-Fi pontokat (ill. hogy igényel-e jelszót), a lehető legerősebb jelre csatlakozz. => WLAN Security Setting [None]. Majd még egy-két dolgot megkérdez, Beírhatsz nevet a csatlakozáshoz. Ezután: Save completed-felirat díszeleg majd a PSP-n. Test Connection-re kattints. Ha rendben lefut, akkor (fél)siker. Lépj ki innen s menj a főmenüben a www Internet Browser-re. Ezután automatikusan kapcsolódik a Wi-Fi netre.
3. Ahhoz, hogy ne írja ki a PSP, hogy megtelt a memória, az internet Browser Tools menüjében menj a Settings-re, majd pedig a Cache Settings-re, állítsd át Do Not Use-ra, majd OK-zd le. Kész. Netezhetsz.:) /így kicsit lassab lesz, hiszen mindent le fog újra s újra tölteni, de legalább nem írja ki a hibaüzenetet állandóan/
A képeket a javascriptet ill. a Flash-t is letilthatod => gyorsabb böngészés, ellenben "csupasz" oldalak fogadnak.

Van-e MSN program PSP-re?
Van, a telepítéséről, és a használatáról itt olvashatsz: Windows Live PSP Messenger BETA BUILD 1.01
fordította: ass

Windows Live PSP Messenger:
A Windows Live PSP Messenger az egyik legjobban kinéző PSP alkalmazás. A grafikus felület használata közben ugyanazt az érzést kelti, mintha a PC-s Windows Live Messengert használnánk! Portál készítők is remekül használhatják, mert kis mérete (1.33MB) miatt könnyen beágyazható és sok hasznos kiegészítő funkciókat tartalmaz.

Jellemzői:
Az, hogy ez egy Messenger alkalmazás, még nem jelenti azt, hogy ez CSAK egy Messenger alkalmazás! Sok hasznos linket tartalmaz, mint például: eBay, Hotmail, P2PSP és hírek. És ez még nem minden: 12 jópofa Flash játék is része a csomagnak!

Hozzáadás a saját portálodhoz:
A Windows Live PSP Messenger bármilyen portál részévé tehető. Ehhez mindössze annyi teendőd van, hogy felveszed a kapcsolatot a program készítőivel.
Ez nem a ... bejelentkező képernyője?
Nem, bár használja az eBuddy-t. Akkor mégis hogyan működik? A Windows Live PSP Messenger alapvetően egy frame, amely az eBuddy-t veszi körül, ezért teljesen olyan érzés használni, mint az igazi Messengert!

A csomagban az alábbiakat találod:
1, Windows Live PSP Messenger 2, Útmutató dokumentáció ".HTML" fájl 3, Reklám bannerek

A csomag tartalma:
1, Windows Live Messenger (az eredeti Messengerrel megegyező külsővel) 2, Hasznos linkek 3, Link a P2PSP-höz 4, Flash játékok (12 db), (5, Kis összméret (1.33 MB))

Telepítés:
A telepítés rendkívül egyszerű. Bármilyen méretű Memory Stick PRO DUO kártyára felmásolható, hiszen a Windows Live PSP Messenger mérete mindössze 1.33 MB!

A szükséges hozzávalók:
Internet kapcsolat, vezeték nélküli hálózaton (Wi-Fi) keresztül. PSP 2.70 vagy afölötti firmware-rel vagy bármilyen homebrew képes firmware-rel. USB - mini USB kábel. Számítógép OS X, Windows XP vagy bármely, USB támogatással rendelkező operációs rendszerrel. Egy Memory Stick PRO DUO kártya (tetszőleges méretű). 2 perc szabadidő.

Telepítése:
1. Kapcsold be a PSP-t és a számítógépet, majd kössd össze őket az USB kábellel.
2. A PSP-n klikkelj a USB Connection-re.
3. Másold a számítógépről a csomagban található "MS_ROOT" mappa tartalmát (tehát, a benne lévő "PSP" mappát, nem pedig az "MS_ROOT"-ot) a memóriakártya gyökerébe.
4. Távolítsd el a meghajtót biztonságosan és bontsd az USB kapcsolatot.
5. Indítsd el a PSP-n a böngészőt, vagyis az Internet Browser-t és írd be a címsorba: "FILE:/PSP/COMMON/WLPM/SCREEN.HTML" (az idézőjelek nélkül, kisbetű/nagybetű nem számít)
6. Tedd be ezt a könyvjelzők közé (Add Bookmarks), hogy legközelebb ne kelljen begépelned.

Innen letölthető

http://www.freewebs.com/ifind-portal/downloads2.htmlVan eBuddy PSP-re?
Igen, itt találhatsz is egy összahasonlítást az AFKIM kontra eBuddy kontra MSN programokról.

viewtopic.php?t=1467, Iso-tömörítés/Ripkit

Hogyan lehet kisebb az iso-file mérete (nem fér rá a Memóriakártyámra)?
Két változat lehetséges:
1, RipKit segítségével ritkítod meg az iso-t a "felesleges" file-októl (ált. cso-ba tömörít).
Ripkit file-oknak több változata is van, de általában egy .exe file-ból áll, ami mellé be kell másolni a "tömöríteni" kívánt iso-t [átnevezve original.iso-ra], majd elindítani az .exe file-t. Egy ideig eltart a folyamat, de a végén kaphatsz egy sokkalta kisebb file-t. /leterheli a processzort rendesen/
/Nem mindegy milyen Ripkit változatot (USA, Japán, Eur) töltesz le, hisz egy USA-s verziós iso-n, nem fog működni a japán Ripkit. Ezt (hogy milyen iso-hoz való (fájlmérettel együtt)) mindig megadják./
2, Saját magad kiszeded a (neked nem kellő) "felesleget" az iso-ból ill. betömöríted cso-ba.
Ehhez a 2. metódushoz leírást itt találsz:

http://em82.extra.hu/filez/eM82_iso_mod.pdf

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Шлюхи Краснодара

(Amueljet, 2018.10.13 03:03)

[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru]Шлюхи в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд индивидуалок в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Недорогие бляди в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/znakomstva/]Интимные знакомства Краснодара[/url]
[url=http://prostitutki-irkutska.ru]Проститутки Иркутска[/url]
[url=http://prostitutki-perm.ru]Шлюхи Перьми[/url]
[url=http://girls-kzn.mobi]Проститутки Казань[/url]
[url=http://girls-kzn.mobi/individuals/]Индивидуалки Казани[/url]
[url=http://girls-kzn.mobi/znakomstva/]Секс знакомства Казани[/url]
[url=http://penza-dosug.ru]Проститутки Пензы[/url]
[url=http://girls-ufa.ru]Шлюхи Уфа[/url]
[url=http://girls-msk.ru]Шлюхи Москвы[/url]
[url=http://dosugspb24.ru]Проститутки Питер[/url]
[url=https://top.girls-nsk.ru]Проститутки Новосибирск[/url]

скачать fifa 15 через на pc

(golftresKi, 2018.07.09 17:24)

Вы абсолютно правы. В этом что-то есть и мне кажется это хорошая мысль. Я согласен с Вами.

---
пасибо, вкусно! пак стадионов для fifa 15 скачать, скачать fifa 15 mod и <a href="http://15fifa.ru/">фифа ком</a> скачать фифа 15 на пк

XEvil 4.0 solve CAPTCHA of Google, Facebook, Yandex, VKontakte, and 8400 others!

(Mashautine, 2017.12.12 22:26)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break almost any anti-botnet CAPTCHA's.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Морковковедение

(DavidTible, 2017.01.18 03:07)

Развожу морковь в домашних условиях. хотел бы побольше узнать об этом бизнесе если кто то разводит морковки дома. помогите, какая должна быть температура при выращивание?

sajoszent peter 28

(adrika, 2014.05.15 12:54)

jojatekokatszeretek

Nem tudok fájlt rakni az ISO mappába

(mtcstr21, 2014.02.02 21:09)

Van egy psp 3004-em és megpróbáltam rárakni egy fájlt az ISO mappába. 2 játékkal is próbálkoztam de mindegyiknél azt írta, hogy a megadott fájl nem található. Ellenőrizze hogy helyes elérési utat és fájlnevet adott meg . mi a teendő ??

Levi 2014.01.28 16:48

(alegnagyobbformula1rajongó, 2014.01.28 16:49)

Én letöltöttem a Formula One 2001-et (Studio 33) a PSP-re. A játék működik, csak nem tudom irányítani. Az úton túl gyorsan megy, nem lehet vele kanyarodni, magától kanyarodik. A többi autó pedig érdekes módon meg se mozdul. Hogyan tudom úgy beállítani, hogy normálisan működjön?

psp 1004

(krisz, 2013.01.28 12:47)

Helló, van egy psp 1004-em 6.60 flashelt, gta liberty city stories, mentés közben kifagyott, restart után nem működik a home gomb, bármilyen játékból próbálok kilépni, semmi, ha lekapcsolom és vissza akkor sem, csak ha akku ki, és vissza, de igy meg az összes mentés ugrik, mindent kezdhetek előről, valami tipp hogy mit csináljak vele? A többi gomb tökéletesen működik csak a home nem akar menni!
Köszi előre is

Psp 2004 crt monitorra kötés

(zoli, 2012.04.09 13:58)

Van egy psp2004 slim-em rá szeretném kötni egy crt monitorra amihez nincs számítógép csak a monitor.Mi kell hozzá?

Re: Psp 2004 crt monitorra kötés

(Hanyeczka, 2012.11.16 17:06)

Kell hozzá : egy vga anya anya átalakító, vga kimenet - usb bemenet, usb anya anya, és belekell dugni a psp-t usb-sen

 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< December / 2018 >>